TRÄDGÅRDSRITNINGAR

Design, växtlistor och rabattförslag

Möjligheterna är oändliga – du lägger ribban!

 

Vill du utveckla eller göra om en mindre del av din trädgård? Anlägga en ny, välkomponerad plantering i viss stil eller färg? Har du köpt hus med en gammal trädgård som behöver förändras eller byggt nytt hus och måste börja från noll?

Antingen du själv har en målbild, men inte riktigt vet hur det ska förverkligas eller du inte alls vet vad som kan funka eller passa, så kan vi hjälpa dig!

Vi börjar alltid med ett besök din trädgård, där vi skapar oss en uppfattning om dina förutsättningar – huset, sol, skugga, vind, jordmån och omgivningarna – men självklart också dina önskemål, stil, smak och hur mycket tid och arbete du själv vill lägga, både på att anlägga och sköta efteråt.

Klockaregården kan göra det du önskar – en växtlista, en plan över var och hur växterna ska planteras eller en noggrann ritning över hur hela trädgården kan komma att se ut, en mindre del av trädgården eller bara ett enstaka projekt som ska göras.  

Med gedigen kunskap om växter och deras behov gör vi en ritning precis som du vill ha det och du slipper göra dyra misstag . Vi rekommenderar rätt växt till rätt plats. Köper du sedan växterna genom oss kan vi också garantera att de är av hög kvalitet,  handplockade hos de bästa odlarna.

Tänk på att tiden är en viktig faktor! Vi besöker din trädgård under växtsäsong, men det är också den tid vi har det som allra mest hektiskt i handelsträdgården.

Januari, februari och mars månad är den tid på året då vi ägnar oss åt att planera och formge trädgårdar, för att de ska vara redo att köras igång under kommande säsong. Anläggningsarbetet kan ske större delen av året, om inte snö och tjäle sätter stopp. Plantering görs på våren och ännu hellre på hösten.

Du kan välja att utföra allt eller delar av det praktiska arbetet själv. Men vi åtar oss också uppdrag på totalentreprenad – då ordnar vi rubbet, ser till att hantverkare och maskiner är på plats i rätt ordning, anlägger, levererar  växter och planterar. Från start till mål!

Vi prioriterar alltid miljövänliga lösningar, använder aldrig kemiska
bekämpningsmedel eller konstgödsel. Naturlig växtkraft är hållbart i längden och
humlorna och bina kommer att tacka dig.

Alla trädgårdar och projekt är unika – priserna varierar beroende på uppdraget. Kontakta oss så berättar vi mer!