Klockaregården på vift

Ibland lämnar vi vår kära handelsträdgård och ger oss ut på vift för att visa upp oss och det vi kan. Som utställningar, event och mässor på olika håll i landet.  Då får vi spänna våra kreativa muskler – och ibland har det gått så bra att vi vunnit prestigefyllda priser.

Framför allt får vi träffa folk – massor av folk! Både glada, frågvisa kunder och kollegor. 

Trädgårdsfest på Sofiero sommaren 2021

Det är mycket arbete och planering bakom den här typen av utställningar – men det är samtidigt väldigt roligt att få spåna och skapa något där man kan ta ut svängarna. Vi döpte vår cirkelrunda trädgård till ”Den oändliga trädgårdens sex element”. Ekologi är alltid viktigt för oss – men för att också skapa liv i trädgården behövs många olika delar – därav de sex olika elementen: luft-eld-vatten-jord men också hönor och insekter!

Vi medverkade på Växjös första trädgårdsmässa våren 2017

Smålands trädgårdsmässa den 31/3 till 2/4 var Växjös första egna trädgårdsmässa. Klockaregårdens var så klart med och hade en egen monter där vi sålde massor av härliga vårblommor. Kerstin Bohlin höll föredrag alla dagar om inspiration till din trädgård!

Nordiska Trädgårdar våren 2016 – silver av juryn och guld av publiken!

Våren 2016 blev vi inbjudna att bygga en av idéträdgårdarna på den stora trädgårdsmässan i Älvsjö – ”Nordiska Trädgårdar”. Vi vann publikens pris och fick silver av juryn med trädgården ”Småländskt vemod möter ny vår”.

Trädgårdsfest på Sofiero sommaren 2010

Det var en trädgårdsfest i kärlekens tecken, med inspiration från bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Vår utställning fick namnet ”Trädgårdsromantik från Småland” – och vi spred romantik till besökarna.