PERENNER

Växter som kommer tillbaka efter vinterns vila, och som blommar från tidig vår till sen höst år efter år, kallas perenner. Vi har cirka 800 olika perenner i sortimentet så finns det växter för alla lägen och jordmåner. Här finns också avdelning med ”rara” växter för trädgårdsentusiaster. Är du på jakt efter en speciell sort som du hittar i vårt sortiment, så säg till – då försöker vi hjälpa dig att få fatt på den.

Många av våra perenner kommer från Säve Plantskola och en del utvalda odlare i Danmark. Hos oss är perennerna indelade efter läget som de trivs att växa i. Indelningen efter önskeplatser har vi gjort för att du lätt ska hitta guldkornen för just din täppa. De flesta har någon gång köpt växter bara för att de ”blommade så fint” när de köpte dem och tänkte kanske inte på framtiden. Hamnar växten på en oönskad växtplats i trädgården trivs den inte och det kan i många fall leda till att nya växter behöver köpas in.

Uppdelningen av perennerna efter hur de vill växa, är ger också en bättre överblick över sortimentet. Du behöver inte välja bland hundra sorter, i din jakt på växter som passar i just din plantering.

Om du behöver hjälp med komponering av växterna så ta med ett foto på den tilltänkta ytan och platsen för planteringen. Då är det lättare för oss att ge råd och tips direkt i butiken.