PERENNER

Växter som kommer tillbaka efter vinterns vila, och som blommar från tidig vår till sen höst år efter år, har ett samlingsnamn och det är perenner. Vi har cirka 800 olika perenner i sortimentet så finns det växter för alla lägen och vi även har en avdelning med ”rara” växter för trädgårdsentusiaster.  Letar du efter en speciell sort som du inte lyckats hitta så säg till så ska vi försöka hjälpa dig att få fatt på den.

Våra perenner odlas med varsamma händer i bördiga jordar i Bohuslän och vi köper mestadels perenner från Säve Plantskola samt från några utvalda odlare i Danmark. Hos oss är perennerna indelade efter läget som de trivs att växa i. Indelningen efter önskeplatser har vi gjort för att du lätt ska hitta guldkornen för just din täppa. De flesta har någon gång köpt växter bara för att de ”blommade så fint” när de köpte dem och tänkte kanske inte på framtiden. Hamnar växten på en oönskad växtplats i trädgården trivs den inte och det kan i många fall leda till att nya växter behöver köpas in.

En annan fördel med att vi har delat in perennerna eftrer hur de vill växa är att det blir lättare att få en överblick över sortimentet. Du behöver inte gå igenom och välja bland hundra sorter för att hitta passande växter till dina planteringar.

Om du behöver hjälp med komponering av växterna så ta med ett foto på din tilltänkta yta, för planteringen, så ger vi råd och tips direkt i butiken. 

Läs mer under fliken:

Alla dagar 10:00 – 16:00

E-post: kerstin@klockaregarden.se

Telefon: 0472-769 50