TRÄDGÅRDSANLÄGGNING

Vi gör din trädgårdsidé till verklighet!

En trädgård är så mycket mer än bara en bilparkering och en gräsmatta. Det är din plats på jorden där du kan skapa de rum som ger dig precis det du vill ha. Med hjälp av växter skapas insynsskydd, doftoaser, stämningsfulla festplatsen eller praktisk lekyta
för barnen. Om du har en idé och kan vi göra den till verklighet. Det kan vara en liten del
av trädgården eller hela trädgården,, allt efter ditt behov. Och har du inga idéer, så kan vi hjälpa till med det också!
Vi börjar alltid processen med ett besök i din trädgård, för att få en uppfattning om platsen, omgivningen och förutsättningarna.
Vid behov gör vi en detaljerad växtlista och en ritning för att hjälpa dig att se in i din framtida trädgård.
Valet av växt är baserat på dina önskemål och din stil, men exakt växtsort väljs för att passa platsen – så att de ska trivas där de sätts.
Med växtlistor och ritningar finns en plan som gör din trädgård till det du vill och du kan undvika att göra dyra misstag på vägen.  Våra egna växter är av hög kvalitet,  handplockade hos de bästa odlarna och med vår kunskap kan du vara säker på att planteringarna får de bästa förutsättningarna.
Men växterna är bara en del av helheten. Alla de andra komponenterna – gångar, uteplatser, rabattkanter, växthus, stödmurar, snickerier, staket, portaler – är också viktiga delar som bidrar till trädgårdens stil. Med det följer dragning av el för belysning och vatten – både till bevattning, dammar och vattenspel. Och många gånger krävs det maskinkraft och kunnigt yrkesfolk för att åstadkomma stora förändringar. 
Du kan välja att hålla i alla trådar själv och göra mycket arbete på egen hand – men du kan också anlita oss på Klockaregården. Vi är som spindeln i ett nät, där vi samarbetar med skickliga grävare, plattläggare, hantverkare  och leverantörer  av material.  Tack vare alla duktiga medarbetare kan vi se till att alla problem kan lösas, allt praktiskt  fixas och det sker i rätt ordning – för att din trädgård blir precis så som du har tänkt dig.
Tiden är en viktig faktor! Anläggningsarbete kan göras större delen av året, om inte snö och tjäle sätter stopp för det. Plantering görs på våren eller ännu hellre på hösten. Men planering och formgivning av olika projekt gör vi på vintern, januari-mars, så att allt är redo att köra igång vid nästa växtsäsong. 
I vårt arbete prioriterar vi alltid miljövänliga lösningar. Kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel undviks helt.  Naturlig växtkraft och biologiska lösningar är hållbart i längden! Och överallt där vi kan, försöker vi speciellt hitta lösningar som gynnar humlor och bin. 
Vill du helst slippa sköta trädgården, så kan vi anlitas även för det 🙂
Kontakta oss med ett mejl, så berättar vi mer!