Liten blir stor

Om du har en liten trädgård tror du kanske, att det inte går att göra särskilt mycket roligt av den?

Låt dig överraskas! 

Har du någonsin tittat in i ett omöblerat rum och tänkt, att det här rummet är alldeles för litet för att få plats med en dubbelsäng eller den stora hörnsoffan? 

Det är samma sak med trädgård. En tom yta känns alltid betydligt mindre än den egentligen är – helt enkelt för att du snabbt ser allt som finns att se, med ett enda snabbt ögonkast. Det är lite som trolleri, att ju mer du fyller ytan med, desto större (och betydligt mer intressant) blir den! 

Paret som bor här, visste att de ville ha ett stort och rymligt trädäck under tak. Men när de mätt ut platsen för trädäcket, kändes det som om det bara fanns en smal remsa kvar – för smal för att kunna bli spännande? Nej då – resultatet blev en mycket social trädgård. Med ett öppet torg av stensättning inramat med gårdsgrus, och trampsten, avskärmande, ribbade träväggar och en pergola med en gunga blev det överraskande många mindre, utspridda rumsligheter – med flera sittplatser. En perfekt plats  för att samla familj och vänner på – alla tillsammans, men med möjlighet att  sitta två och två lite för sig själva, för de mer intima samtalen. Planteringarna är varierade – några i markhöjd, andra i specialtillverkade lådor av rostig corten och en hel del stora krukor. Önskemålet var växter med kontinuerlig följd, så att den lilla trädgården skulle vara vacker genom hela säsongen. De sköter sig i stort sett själva med hjälp av automatisk bevattning. 

Paret har sedan själva dragit in och satt belysning runt om i trädgården – något som också får den att upplevas så mycket större och trivsam att vistas i hela kvällarna. Dessutom blir den en fin utsikt inifrån huset –  inte bara ett svart hål som tidigare!